• Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 631 až 645 (z celkového počtu 913 )
  • Autor
      @kb55

drakonaut,

mohol by si napísať, čo konkrétne bolo potrebné na Hatsanovi upraviť?

@kb55

Má niekto skúsenosť a vedel by porovnať Sláviu 634 a Hämmerli 900? Ide najmä o porovnanie výkonu, presnosti, ako „kope“, tvrdosti spúšte. Mal som chvíľu Hatsan 55S. Dosť mi na ňom vadila o.i. tvrdá spúšť. Chcel by som niečo s podobným výkonom, ale lepšie ovládateľné.

@psh11

no ja mam taky problem s hatsanom ze mi srobiky za 40 vystrelov uvolnia skoro vipadavaju..a co sim mam robit?? inac na presnost umna to je dobra vzduchovka…a aj spust je dobra

@tomcat

no utesnit tie sroby predsa, par rieseni uz tu spomenutych bolo, nejake spominal MiroLM -farba, lak
            dalsia moznost je zavit natriet Loctitom na srobove rozoberatelne spoje
            alebo stara tradicna metoda pouzivana instalatermi – konope

@psh11

no a podla teba co je nejlepsy naboj pre natsan 80??? ja zatial pouzivam len díabol standard…..

@psh11

este prosim vas dajte mi svoj nazor abo kdo stym mal uz skusenosti hammarli 750 combo ??

kb55 napísal:

Má niekto skúsenosť a vedel by porovnať Sláviu 634 a Hämmerli 900? Ide najmä o porovnanie výkonu, presnosti, ako „kope“, tvrdosti spúšte. Mal som chvíľu Hatsan 55S. Dosť mi na ňom vadila o.i. tvrdá spúšť. Chcel by som niečo s podobným výkonom, ale lepšie ovládateľné.

No, obidve vzduchovky používam a k tomu môžem dodať pár slov, ale myslím, že „tomcat“ nedávno opísal Hämmerli 900-ku celkom dokonale a ja s ním do bodky súhlasím.
                Na prvý ohmat je zrejmé, že oproti slávii je to minimálne o triedu vyššie, avšak je naozaj ukrutne ťažká, takže si priprav svaly a to hlavne tak cca po hodine užívania 🙂
                Na druhej strane je oproti slávii podstatne presnejšia a silnejšia.
                Vlastne som zatiaľ presnejšiu vzduchovku v tejto cenovej kategórii nenašiel, ale to je len môj subjektívny názor.
                Spúšť je na hämmerli maličko tvrdšia, ale je to logické, pretože pružina je tuhšia ako u slávie a teda väčším tlakom pôsobí na spúšť.
                Sumárne to hodnotím ako výbornú kúpu, ale je ťažké porovnávať tieto dve vzduchovky, lebo podľa mňa je každá z nich stavaná na rozdielny spôsob použitia a každá má svoje pre a proti vzhľadom na tebou uvažovaný zámer použitia o ktorom samozrejme ja nič neviem.:blush:

@myrolm

zalamovacka a s dolnym natahom sa neda provnat, asi by bolo dobre porovnat akor 634 a hämmerli 750 to su obidve zalamovacky.

Áno, presne takto to vidím aj ja.
                  Aj tak, na to, že je to čínska skladačka, klobúk dole . . . .
                  O 750-ke nemám žiadne info, tak v tomto nemám čím prispieť.:silly:

@arasid

Ja by som mozno este skusil inu moznost ako sa tu spomina. Vsimol som si ze na Merkurii ponukaju aj vzduchovky zn. Weihrauch. Su sice cenovo hodne nad uz spominanymi modelmy ale ja osobne by som sa asi pustil do overenej kvality. Dosetris cca 3500,- SKK a mas velmi kvalitnu lamacku. Samozrejme v tej cenovej kategorii sa da kupit aj vykonna lamacka od Diany. Osobne si myslim ze Diana vyzera o cosi lepsie 🙂

Vsak porovnajte:
                    Weihrauch HW 50 MII
                    http://www.merkuria.net/index.php?main_page=product_info&cPath=45_28&products_id=222

PANTHER 31 PROFESSIONAL
                    http://www.dynax.eu/e-shop/action/productdetail/oc/84.xhtml

@kb55

Hämmerli 750 som mal tiež vytipovanú, ale Sláviu 634 vs. Hämmerli 900 som zvažoval kvôli rovnakej cene (komplet s puškohľadom). Dá sa predpokladať badateľný rozdiel v presnosti medzi Häm. 900 a Häm. 750, keďže jedno je pevná hlaveň a druhé zlamovačka? Osobne inklinujem skôr k zlamovačke, kvôli jednoduchšiemu nabíjaniu, ale presnosť má rozhodujúce slovo, keďže s tým chcem strieľať najmä do terča na cca 30 m.

@drakonaut

Rozdiel je velký a jednozančný. Lámacia vzduchovka má hlaven upevnenú čapom a ak skúsiš aj napr. na slávii, má toto upevnenie určitú vôlu, to jest pri výstrele sa ti hlaven mierni mikne do určitej strany. Ja som si tiež myslel že moja hlaven sa skoro vôbec nepohne ale opak bol pravdou lámacia hlaven mala dosť velkú volu.
                        Pevná hlaven je v celku s telom vzduchovky, to znamená. že sa na žiadnom čape nepohne(lebo tam nieje) a nedojde k žiadnym výkyvom hlavne oproti ostatnému telu vzduchovky.Presnosť je ovela lepšia.
                        Kúp si HW 77 alebo HW 97 s pevnou hlavnou a máš pokoj, je to presná a kvalitná vzduchovka, cena okolo 12 000 Sk.

@drakonaut

Aj ja si teraz chcem kúpiť to HW 97, celkom ma to chitilo a podla toho čo tu recenzujú najmä na gunshope, tak je to pecka. Chcel som kupiť CZ 200 no ale budem sa natahovať s flašou. Ked som videl tie nástrely HW tak to už hej. Aj sa udáva, že je to náhrada za vetrovku, výhoda je že ho nemusíš naplňať.
                          a strielat sa s tým dá bez problém aj na 50m a viac.
                          No nekúp to

@jerem555

nekup to… len tá cena 12.000 sa mi zdá dosť. Ale to je len môj názor.

@myrolm

kurnik vsak malorazka sa da kupit do 12 000 nova ! 🙂

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 631 až 645 (z celkového počtu 913 )
                            • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.