Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › Vzduchovky
- Toto téma obsahuje 912 odpovedí, 77 hlasov, a bola naposledny upravená 16.03.2018/19:00 od .
-
AutorPríspevky
-
06/04/2008 o 04:54 #2954
Kubo chcem sa ťa spytať na kvalitu tvojho optickeho zameriavača.Koľko si zaň dal?Chcem totižto kupiť GAMO 3-9×40 WR no neviem či sa za tu cenu oplati.
Mohol by si mi poradiť?:(06/04/2008 o 11:32 #2955Nazdar. Optiku mam Nikko Stirling Gold Crown 6×42. S optikou som velmi spokojny. Kupil som ho novy s nejakou zlavou za 1600,-Sk. Drzi nastrel, box test, lahko ovladatelne kominky. Vzhladom na cenu som spokojny, ak by som mal na vyber tak by som donho chcel Mildot osnovu, mam tam Duplex. Je to vyborna osnova, ale na vzdusu padne Mildot vhod.
K tomu Gamu. Nechcem ta odradit, ale v nizsej cenovej kategorii by som variabil urcite nekupoval. V tubuse puskohladu pri zmene zvecsenia dochadza k pohybu suciastok. Ide o kvalitu spracovania aku volu maju dane suciastky a aka chyba pri posuve vznikne. Na 95% by som tvrdil ze sa pri zmene zvecsenia bude menit aj nastrel. Otazkou ktoru ti asi nikto nezodpovie je, kolko to bude robit na terci. Je mozne ze na 50m 5mm alebo 10cm. To zistis az ked ho kupis. Aj drahsie puskohlady menia pri zmene zvecsenia nastrel, lenze o tak malu hodnotu ze to ani nieje mozne zistit. Viem o strelcoch co maju optiku za 9-10 tisic a tiez im to robi, lenze je to viac-menej zmena konstantna, cize sa da spocitat a doklikat. Lenze je to narocnejsie a menej pohldlne. Predstav si ze strielas na 10m z volnej ruky so zvecsenim 3x a ide ti to presne. Chces strielat na 50m vies ze ti to klesne napr. o 10cm, doklikas vysku, zmenis zvecsenie na 9x a este doklikas napr 5xdo lava. Trochu otrava. Povedal by som, ze vyrobit kvalitny variabil na lacnyh strojoch a z lacnych materialov za nizku cenu je podla mna nemozne. Cize ak by som mohol doporucit tak v nizsej cenovej kategorii urcite fixne zvecsenie. Potom uz je vyber na tebe.07/04/2008 o 02:10 #2962Aha takže optika sa rozdeľuje na fixnu a variabilnu.Tu čo chcem kupiť stoji 3000,-sk takže nejaka kvalita tam asi bude.Je to ta najdrahšia aku na http://www.zbrane-frano.sk maju.Dival som sa aj na http://www.merkuria.net ale tam maju len jednu UMAREX 4×20 za 350,-sk to asi nebude bohviečo.O ďalšich strankach s optikou už neviem takže moc na vyber nemam.
07/04/2008 o 10:04 #2963herkules napísal:
Aha takže optika sa rozdeľuje na fixnu a variabilnu.Tu čo chcem kupiť stoji 3000,-sk takže nejaka kvalita tam asi bude.Je to ta najdrahšia aku na http://www.zbrane-frano.sk maju.Dival som sa aj na http://www.merkuria.net ale tam maju len jednu UMAREX 4×20 za 350,-sk to asi nebude bohviečo.O ďalšich strankach s optikou už neviem takže moc na vyber nemam.
pozri sa aj sem:
07/04/2008 o 10:23 #29663000 za variabil je nic. Myslim ze v tejto cenovej kategorii je asi najlepsia fixna Delta 4x32AO. Dokonca aj ten variabil do delty (3-9×40) meni so svecsenim aj nastrel. Oskusane. Ked chces nejaky variabil co nieco vydrzi a ma korekciu paralaxie, tak potom Titanium od Delty. Lenze cena okolo 10 000,- ak niesi ochotny investovat taku sumu, volil by som fixne zvecsenie. Usetris si mnoho starosti.
08/04/2008 o 21:26 #2971Ahoj Raduz ktym asi 130 vystrelom su všetky rovnake myslim usťovu r. alebo su tam odchylky. A na aky tlak to plniš do 190 barov. Vieš mi poradiť na akej stranke mozem zohnať tie potapačske bomby-použite ak niekto vie poradte dakujem.
09/04/2008 o 00:17 #2972Odchylka je tam vzdy, ibaze u dobre zostelovanej vetrovky je tato chyba skoro zanedbatelna. Tie spickove s regulatorom maju odchylku +-1m/s. Bezne behaju 2-3m/s hore dole, cize to kludne moze mat od 247 do 253 a stale to bude v medziach. Ale viac ti povie uz raduzs
09/04/2008 o 08:51 #2973Dik Jakub lebo našiel som na GunSchope graf ktori tam dal Alexxxxus a dosť ma to zarazilo ma tam len asi 80 konzistenčnych vystrelov a vykon od19 do 20j moze to byť kvoli tomu, plus ze to ma nieak rozladene.
09/04/2008 o 14:49 #2974Jakub takze ak by som mal puškohlad 25-50×50 a nastrelim ho na 50nasobne priblizenie a nebudem meniť priblizenie len klikať na menšiu a večšiu vzdialenosť priklad na 50 a 100m tak nastrel bude drzať ak je puškohlad ok. Ale ako nahle zmenim priblizenie tak sa to zmeni, ta zmena je vždy rovnaka alebo sa to uplne rozladi.
09/04/2008 o 18:04 #2975Ide len o to aky kvalitny ten puskohlad je. Niektore lacne verzie nedrzia nastrel ani pri zmene klikania.
Priklad:
Je to takzvany boxtest. Zoberies vecsi papier a nastrielas zbran na urcity bod(pomenujme ho bod x) Potom na kominku ktory koriguje vertikalnu odchylku naklikas trebars 50krat hore a zase vystrelis napr. 5krat na bod x. Potom na kominku ktory koriguje horizontalnu odchylku naklikas 50krat do lava a vystrelis 5krat. Je dolezite strielat stale na ten jeden nastrelny bod(x). Potom naklikas na vertikale 50krat dole, vystrelis 5krat a naklikas 50krat doprava. Vystrelis 5 krat a mal by si
strielat opet do bodu x. Ak je to tak, znamena to ze puskohlad ma mechaniku vporiadku. Ak by si spojil diery ktore vznikli priestrelmy pocas klikania, mal by vzniknut stvorec. Od toho ten nazov-boxtest. Ak je optika namontovana krivo, cize zamerna osnova nieje vodorovne alebo je zbran drzana nakrivo nachylena na nejaku stranu, moze po dokonceni testu vzniknut kosostvorec. To je uz iny pribeh.O tom diklikavani pri zmene zvecsenia som to myslel iba v najhorsom pripade, ak je puskohlad v poriadku, musi to sediet. Taktiez jednoduchy test, zoberies papier, das ho trebars na 20m, nastrielas na zvecseni 4x a vystrelis 3krat, potom zmenis zvecsenie na 6x a vystrelis. Zmenis na 9x a strielas. Ak je to O.K tak to musi ist jednou dierou.
Ide o to, ze ak je puskohlad kvalitny, aj jeho vnutorne suciastky su tak precizne vyrobene, ze zmena ktora vzikne pri zmene zvecsenia je NEPOZOROVATELNA!
Alex to ma trochu poladene, preto ten mensi pocet vystrelov.
10/04/2008 o 03:24 #2976Lubos pri s410 pocitaj ak chces mat dobru konzistenciu srtiel takych 100 vystrelov pri 17J ak kupujes taku drahu vetrovku aku chces nepozeraj pri optike iba na zvacsenie!! ale aj na konstrukciu.A k tej pumpe a plniacim flasiam …..hmm premysli si kde budes strielat ja mam skusenost ked chodievam strielat mimo dom potrebujes pumpu ak nechces vlacit flase tych 100 ran vystrielas behom par minut!! je to uplne ine ako ked strilas jednoranovou vzduchovkov a aj spotreba diaboliek je niekolko nasobne vacsia.:woohoo: Inak je to velmi kvalitna vetrovka ja ju mam s orechovou pazbou a je krasna pouzivam optiku Hawke VarmintII 8-32x44AO je tam mil-dot a mozem menit paralaxiu. Svetlost je tiez dobra.Maximalne zvacsenie pouzivam malo pretoze sa dost zuzuje zorne pole. A tazsie sa potom hladaju potkany 😉
10/04/2008 o 15:32 #2977Ahoj dakujem za info a aku značku diaboliek pouzivaš respektyve s čim si najspokojnejši čo sa tyka presnosťi ale nepitam sa na diabolky s plochou hlavičkou ty niesu premna. A ako sa to pri tych 17J sprava pri tazkej diabolke narastie energia alebo sa to vyrovna zo štandartnou vahou diabolky a aky kaliber maš. Do akej maximalnej vzdialenosťi sa trafiš do potkana.
11/04/2008 o 17:08 #2980[color=#FF0000]Zdravim, pani, diskusia o vzduchovkach je zaujimava, kazdopadne na SK vznika nova komunita vzduchovkarov, ja len presmerujem Vas na stretnutie ktore sa pripravuje cez http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=4856
12/04/2008 o 00:30 #2981Tak ja GS poznam uz nejake tie dva-tri roky. Kazdopadne to bude zaujimava akcia, dufam ze nieco podobne ako maju bratia cesi. Najvecsi problem vidim so svojou dopravou, ale gro strelcov je zo zapadu, tak sa
budem musiet prisposobit. Dufam ze mi to vide.corpsecwagon2: Si tiez z GS, ten nick mi je neznamy.
12/04/2008 o 03:39 #2982Lubos momentalne pouzivam RWS dynamit nobel konkretne R10-0,53g a Supermag-0,6g ale mne najlepsie lietali Crossman hollow point aj ked sa pise ze niesu moc presne mne sa zdali OK. Tieto RWS su velmi kvalitne ale mali iba tieto dva druhy s plochou hlavickou
moc na vyber som nemal ale objednam aj ine su to kvalitne triedene diabolky zatial sa mi zdali najkvalitnejsie opracovane a su triedene stoja cca 240sk.mam cal,177 nie som profik ale na 30 metrov trafim dvojkorunu s oporou bez problemou a na 50m zostrelujem sisky zo stromov:blink: -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.