marika napísal:
Ospravedlňujem sa, za možno pre vás usmevnú otázku. Som začiatočníčka a bola som na svojej prvej polovke. Nepodarilo sa mi nič uloviť, ale moji kolegovia splnili plán aj bezo mňa. Takže sa mi na výrade ušiel jeden polný ušiačik. Neporadíte mi niekto ako spávne treba upraviť zajaca poľného. Dostala som radu, aby som ho nechala par dní vymrznúť a potom odrať. Ako to robíte skúsenejší? Ď.
No p.Marika,ja to robim nasledovne:
Necham zajaca vymrznut v kozi asi 3-5 dni (ale musi byt mraz aspon -5)
Potom ho zderiem z koze. Pripravim si roztok z octu, soli, koreni a byliniek a do tohoto roztoku (u nas mu hovorime „PÁC“) ponorim rozporcovaneho zajaca na asi 5 dni) Cele to treba nechat v chladnej miestnosti. Potom je maso velmi chutne a jemne, najradsej ho mam nakyslo.