Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Zajac poľný

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #1761

      Ospravedlňujem sa, za možno pre vás usmevnú otázku. Som začiatočníčka a bola som na svojej prvej polovke. Nepodarilo sa mi nič uloviť, ale moji kolegovia splnili plán aj bezo mňa. Takže sa mi na výrade ušiel jeden polný ušiačik. Neporadíte mi niekto ako spávne treba upraviť zajaca poľného. Dostala som radu, aby som ho nechala par dní vymrznúť a potom odrať. Ako to robíte skúsenejší? Ď.

      #1796
        @bethoven

        marika napísal:

        Ospravedlňujem sa, za možno pre vás usmevnú otázku. Som začiatočníčka a bola som na svojej prvej polovke. Nepodarilo sa mi nič uloviť, ale moji kolegovia splnili plán aj bezo mňa. Takže sa mi na výrade ušiel jeden polný ušiačik. Neporadíte mi niekto ako spávne treba upraviť zajaca poľného. Dostala som radu, aby som ho nechala par dní vymrznúť a potom odrať. Ako to robíte skúsenejší? Ď.

        No p.Marika,ja to robim nasledovne:

        Necham zajaca vymrznut v kozi asi 3-5 dni (ale musi byt mraz aspon -5)
        Potom ho zderiem z koze. Pripravim si roztok z octu, soli, koreni a byliniek a do tohoto roztoku (u nas mu hovorime “PÁC”) ponorim rozporcovaneho zajaca na asi 5 dni) Cele to treba nechat v chladnej miestnosti. Potom je maso velmi chutne a jemne, najradsej ho mam nakyslo.

        #1847
          @jager68

          Ja nenechavam ani den.Vykuchat,vycistit odrat,nalozit.

        Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
        • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.