1,2 kg mäsa zo stehna, 1 väčšia sterilizovaná uhorka, 5 šampiňónov,
80g masla, 80g slaniny, soľ
Nálev: 1 lyžica octu, 2 lyžice oleja, 1/2 lyžice tymianu, 1 bobkový list, šťava z 1/2 citróna, 1 pokrájaná cibuľa
Očistené a odležané mäso dôkladne umyjeme a vykostíme. Prešpikujeme pásikmi slaniny, uhorky a kúskami šampiňónov. Vložíme od misy a zalejeme nálevom. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Na pekáči roztopíme maslo, vložíme pripravejé mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Podlejeme nálevom, prikryjeme a opečieme domäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi alebo s varenou zeleninou, ryžou, šalátmi z čerstvej zeleniny(paradajkovým, uhorkovým,…). Rovnako môžeme pripraviť aj mäso zo srnca, diviaka, daniela alebo mladého jeleňa.