1-1,2 kg mäsa zo stehna, 100g slaniny, 80g masla, soľ, 2dl červeného vína, 2 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku
Nálev: 1 dl oleja, šťava z 2 citrónov, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička tymianu, na hrot noža muškátového orieška a mletého klinčeka, 1/4 prevarenej vody.
Očistené a odblanené mäso zo stehna mladého zvieraťa, vykostené a umyté, prešpikujeme pásikmi slaniny a štvrťkami cesnakových strúčikov. Posolíme a dáme do misy. Zalejeme nálevom z oleja, citrónovej šťavy, čierneho korenia, tymianu, muškátového orieška, klinčeka a prevarenej vody. Pridáme bobkové listy, zaťažíme a necháme odležať na chladnom mieste 2 dni.
Mäso pečieme domäkka na masle a plátkoch slaniny, počas pečenia podlievame nálevom. Podlievame aj červeným vínom.
Podávame s jemnými knedľami alebo varenými či opekanými zemiakmi, ryžou a dusenými jablkami, jarabinovým alebo brusnicovým kompótom. Rovnako môžeme pripraviť srnčie, diviačie,danielie alebo mladé jelenie mäso.