martin75 napísal:
ktoru z K-100 by ste radili na nosenie a obcasne strielanie? Nie sutazne len tak pre radost:laugh: a co puzdro?
Je P-1 alebo P-1 ultra dobra volba?
Ahoj Martin, ja mám tiež K100. Ak by som si ja vyberal teraz novú hračku, tak by to bola klasická P1. P1 ULTRA sa mi zdá už moc „prečačkaná“, a v drážkach na závere sa časom bude usadzovať prach a nečistota, ktorá sa bude ťažšie čistiť, to by mi určite vadilo. Klasická P1 sa mi páči viac. Na druhej strane je ULTRA o niečo ľahšia, teda na nosenie možno vhodnejšia. Pri mierenej streľbe sa ti však zíde každý gram navyše.
P1 je asi o 2cm kratšia ako K100. Na K100 / P1 hračkách ma zaujal práve systém zamykania rotáciou. Je to cítiť hlavne pri rýchlo opakovaných výstreloch. Streľba je príjemnejšia ako u iných podobných zbraniach. Vyššie som dal link na stránku Grandpower, tam nájdeš aj celkom slušnú diskusiu k ich zbraniam.
Zopakujem aj moje doporučenie, vyskúšaj si ako ti zbraň sadne do ruky, a hlavne či sa ti bude páčiť, až potom si takú kúp. Myslím si, že pokiaľ sa nebudeš venovať streľbe profesionálne, tak je to v podstate jedno čo si kúpiš.
Želám veľa zdaru pri výbere.