• Toto téma obsahuje 1,707 odpovedí, 45 hlasov, a bola naposledny upravená 08.04.2014/15:27 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 271 až 285 (z celkového počtu 1,708 )
  • Autor
      @en-vill-mann

To nepredvadza sam!!! Teda po usmrteni zvierata nepredvadza nikto nic..je to cele tak, ze toto su ´´lovci´´ (kupi luk podpise povolenku a ide na lov), nie polovnik, ktory by mal vediet co to o polovnickej etike. Pomaly v ani jednom, nie len americkom videu, nevidis uctu k zvery, zalomkom, poslednym hryzom, alebo aspon fotku bez pokryvky hlavy a to ani pri puske ani pri luku..proste bez vychovy, kde sa o tradiciach lovu neda hovorit.

Ale verim, ze vacsina z nich podrobne pozna spravanie zveri a su to skuseny stopari a uspesny lovci.. pred ktorymi zase ja snimam klobuk..ked vidim niektore videa

Kto chce si ucti ci je polovnik alebo nie je…tento si dal tanec radosti:laugh:

Bullhead hrot sa mi luuubi, lebo ma vacsiu plochu pokrytia..

Inak vobec neviem ako je to na SK, ked chces lovit v obore lukom musis mat polovny listok ci ne?

@nortech
          @archer

en vill mann napísal:

Inak vobec neviem ako je to na SK, ked chces lovit v obore lukom musis mat polovny listok ci ne?

jo musíš.. ja som sa pýtal ked som vybavoval odstrel lanštiaka.. tak musíš mať polovný lístok inak si nezastrielaš..

NORTECH: no jasne.. myslel som si že to bude toto.. s týmto som videl šutovať zajace v USA.. ale alwarez hovoril že sú to zbytočne vyhodené prachy že na to stačí aj field point..

@en-vill-mann

..no archer na jesen ides?:)

..to je iny hrot?! :woohoo: to musi robit zo zajacov tatarak :laugh:

archer daj nejake video kde s tym lovia!

@radix

Nazdar chlapi. Konečne som sa sem dostal. Aspoň si myslím. Ešte ste tu?

@radix

Som tu nový na tejto web stránke, tak som z toho trocha mimo. Ale dostanem sa do toho. :laugh:

@alwarez

Tady pokud clovek nevlastni ten pozemek na kterem lovi musi mit lovecky listek a pokud rybari na rybnice a nepatri mu, musi mit rybarsky listek a jsou lidi co vlastni pozemky co nikdy nemeli lovecky listek lovi na svem a kdo nechce si kupovat lovecky listek staci si koupit 2 ha lesa a lovit na svem a ze se tam bude pohybovat game warden je nepravdepodobne a ty cekaji na vozidla jak jedou na dalnici a maji jelence privazaneho nekde na aute . Lovecky listek si vlastne kazdy muze koupit stoji vlastne dnes pouze 40 $ a v budoucnu cena pujde nahoru jak zapasi s nezaplatitelnym dluhem statu !!

No a jasne musi mit nejakou zbran a jestli neco vi o zveri se nikdo nepta a jasne nikdo neni povercivej jako indiani a tak se bily jelenec a jina zvirata automaticky strili ,nebot to je spatna genetika a chceme je vyloucit ze stada jak jsem se dival na to video ,nic jsem tam nic nevidel co by odporovalo loveni vsak je jsem jich doma pobil nescetne na sedlacine a s brachou jsme si hazeli korunu kdo pujde tento tyden zabijet ,nebot jako vyrostci jsme se chteli vyhnout domacim pracim ……

@radix

Archer! Písal som ti! Kašleš na mňa?! No pekne.:huh:

@alwarez

Zde nemame ty diskuze stare 80-90 let jestli luk zabije zvire a jak bude trpet,ja osobne pocitam, ze dobry zasah je ,kdyz jelenec zije po zasahu 6 vterin , zde nejsou zajici ty jsou v Texasu a treba Arizone a zde kralik zije az dva roky dokud je neco nesezere a rozmnozovaci shopnost kraliku je uzasna .Samice do roka muze mit az 6 vrhu po 6-8 kusech a do roka dospivaji a ten prvni vrh kraliku je uz dospely ,ale vsechno zere kraliky a tak je jich proste malo videt …
                      U kladkovych luku je dulezite, aby si jej kazdy dovedl nastavit jako vymenit tetivu a vse kolem a muj kemos
                      ‚kolumbiec“ si take koupil kladkovy luk ,ale vse si to koupil po kouskach a dal si to dohromady,stejne tak si koupil prebijeci soupravu a kladivkem si prebiji naboje ,nebot ja se drzim receni ,ze kdyz si neumim prebit naboje tak at se do loveni nemas co hrabat ,jeden naboj se necha az 20 x prebit a pak je znicen tlaky a lov neni valka, kde se vali vystrelene nabojnice a domaci populace jej zameta a prodava mosaz , prebijenim naboje stoji par centu stejne jako mnohe sipy jde pouzit nekolikrat….

@alwarez

Nedaleko mne jsou zaburali lovci co kazdy taha 70 liberni kladkovy luk a strili ty zvirata kolem,ja sice 70lib. utahnu co potreba na lov ,ale zaburalcum se snazim vysvetlit ,ze aby to stahli okolo aspon na 60 liber ,jenze se jim to snazim rikat bez uspechu …..

Ono maximalne staci 55 liber tahu ,vsak nejsme v Africe …

@belson

Ahoj alwarez,
                          lov lukom a kusou nie je moj „sialok kavy“ :cheer: a potrebujem od teba rychlu pomoc.
                          Recenzujem jeden preklad clanku o polovacke z anglictiny a je tam termin: „10-point defender crossbow“. Predpokladam, ze ide o kusu znacky Defender. O com je tych desat bodov?
                          Dakujem ti.

@bowhunter4

En vill mann, máš pravdu, v Amerike je úcta k zveri naozaj pomerne neznámim pojmom, aj keď aj tam sa nájdu výnimky.Neznamená to však, že by to tak malo byť aj u bowhunterov na Slovensku.
                            Aj v US by sa mali bowhunteri riadiť podľa príručky National Bowhunter Education Foundation, podľa ktorej by úcta k zveri nemala chýbať.

@bowhunter4

Vítam Ťa na stránke RADIX, je dobre že si sa ukázal aj tu 🙂

@radix

Nazdar Bowhunter4. Aj ja som rád, že som sa konečne dostal k tomuto a prišiel na to ako sa tu dá písať do fóra. Nemal mi kto poradiť a je to zložitejšie ako v Lovu zdar. Ale všetko je to len o kecoch a osobné stretnutia zlyhávajú. Vravel mi Vilim, že nemôže prísť ten termín ku mne na chatu 11.-13. marca a ty zase nemôžeš víkend 18.-20. marec. Tak sa vy dvaja dohodnite a dajte vedieť, že kedy, lebo ja som doma každý víkend. Len aby to už potom nebolo v apríli, lebo u nás je tá súťaž.

@radix

Tak túto som už videl a je super. Aj kočka je. Tá by padla medzi nás. 😛

archer napísal:

en vill mann napísal:
                                  [quote]..veverice nikdy vice, radsi kulku do palice:silly:

:laugh: ty si ale blázon :laugh:

ale už ju nehajme tak.. však si len povedala vlastný názor.. v duchu sa zasmejme a je to.. niekedy je lepšie nekomentovať 🙂

HOME

táto baba si s tým takú hlavu nerobí.. je to naša krvná skupina :)[/quote]

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 271 až 285 (z celkového počtu 1,708 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.