Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › lov lukom
- Toto téma obsahuje 1,707 odpovedí, 45 hlasov, a bola naposledny upravená 08.04.2014/15:27 od .
-
AutorPríspevky
-
01/03/2011 o 14:19 #15873
en vill mann napísal:
..no archer na jesen ides?:)
..to je iny hrot?! :woohoo: to musi robit zo zajacov tatarak :laugh:
archer daj nejake video kde s tym lovia!
no tu máš králiky.. najprv ich myslím strielal s field pointami a potom niečím podobným ako sú tie devastatori..
toto sa mi podarilo nájsť tak rýchlo.. neviem kde je to druhé a som lenivý ho hladať :laugh:
http://www.youtube.com/watch?v=A86tVvd21lw
Radix: nazdar vítam ťa.. sakra chlapi organizujete chatu a mne nik nedá vedieť.. otca vášho.. to snáď nemyslíte vážne…
podme na tú Litavu.. tam by sme sa všetci mohli stretnúť.. čo ty na to Radix a Bowhunter4.. to je 19 marca ak si dobre pamatám.. inak aj na tú moju chatu môžeme vybehnúť.. už som vám o nej hovoril..
01/03/2011 o 14:22 #15874počkať.. evill, kam či idem na jeseň… ak chceš napíš do PM alebo sem..
01/03/2011 o 15:03 #15875fuuha,vidim,ze sa to tu za tu chvilku co som tu nebol riadne rozbehlo 🙂
01/03/2011 o 15:37 #15877Na akú Litavu? Kto ma volá a kde? Ja organizujem chatu, to je pravda. Pre lovcov lukom. Ale môžeš ísť aj ty Archer, keďže budeš lovec.
01/03/2011 o 15:38 #15878Radix napísal:
Na akú Litavu? Kto ma volá a kde? Ja organizujem chatu, to je pravda. Pre lovcov lukom. Ale môžeš ísť aj ty Archer, keďže budeš lovec.
však súťaž na litave čo si mi poslal pozvánku..
01/03/2011 o 15:44 #15879Už viem, ale to vraj bude zase v nejakom kulturáku, tak to ma neláka. Stačilo mi teraz v Maďarsku. nebolo zle ale príroda je príroda.
01/03/2011 o 15:55 #15880A vy ostatný čo???
nedáme si stretko v Litave?? Nortech, bowic, elvis a ostatný.. divoch, čo ty nato?? dôjdi bude sranda aj ked ešte nemáš luk aspon sa prídeš popozerať ako to chodí a pod.. pokecáme..
01/03/2011 o 16:03 #15881Super video o tom love králikov. Ja mám trocha iné hroty na takú malú zver.
01/03/2011 o 16:20 #15882a všimol si si koľko ich tam je?? však to vyzeralo ako by ušli niekomu z farmi.. to je neskutočné koľko ich tam majú.. ja si pamatám že som ako malý králiky aj zajace často vídaval.. ani nie v okolí ZV ale u starých rodičov v blízkosti Litavy.. obec Trpín.. tam ich bolo ako s prepáčením „nasratých“.. Zajacov však bolo o mnoho viac ako králikov, kvôli horším ekologickým podmienkam. resp. nie úplne vyhovujúcim pre ich druh.. no ale aj tak ich tam bolo dosť.. a tých prepelíc, jarabíc a bažantov.. jelene, srny, diviaky proste všicko na čo si človek len spomenie.. tam som mal taký posed pod ktorý chodievali srny žrať.. tak som ich ako malý chodieval pozorovať.. to bolo pekné..
teraz sa ale čudujem že stavy zajacov nie sú tak veľké ako predtým.. však podľa môjho skromného názoru im dala najviac zabrať práve intenzifikácia poľnohospodárstva a v súčasnosti na SR dostáva poľnohospodárstvo pekne na držku.. taktiež sa prestali používať ťažké priemyselné hnojivá, ktoré v značnej miere poškodzovali prírodné prostredie.. preto sa čudujem, že tých zajacov nie je zas viac.. teda v mojom okolí.. pamatám si že sme zajace museli z kapustniska plašiť.. a teraz tam nie je nič.. možno im chýba aj to klasické gazdovské roľníctvo.. malé plochy rôznych plodín ktoré chodievali spásať.. netuším.. Všimol som si že na záhorí je ich relatívne dosť.. ale tu na strednom slovensku ich je pomenej.. Ak sa mýlim opravte ma .. možno som si ich populačný rast nevšimol…
01/03/2011 o 18:35 #15883a všimol si si kolko je všade jastrabov a inych dravcov? Aspoň na vychode je ich k počtu zajacov skoro 1:1(trošku som to prehnal:laugh: )
Ved toto by si Ty mal vedieť:laugh:01/03/2011 o 19:56 #15884No práveže počty dravcov klesajú.. vieš ako každý si myslí že je vela myšiakov ked ich vidia posedávať popri cestách.. a potom si ho mýlia s orlom, jastrabom a pod.. Myšiak je náš najbežnejší a najrozšírenejší dravec.. ale s ostatnými to tak nie je.. postupne sa začína spamatávať aj orol skalný ktorý sa začína šíriť aj smerom na východ.. doteraz sa vyskytoval prevažne na západe a severe slovenska.. no začal ťahať na východ.. celkom sa u nás darí orlovi kriklavému.. o jastraboch moc info nemám.. ale sokoly sú u nás tiež na tom zle.. sťahovák je v prdeli spoločne s rárohom aj červenonohým.. občas vidím lastovičiara .. darí sa myšiarom.. hadiar je tiež v prdeli.. včeláre u nás tiež nevidieť.. ale kamoš na západe ich máva.. no vieš ako to je.. niekde sú niekde nie.. zo sovami to bolo minulého roku tiež biedne.. mne sa podarilo odchovať 4 kúsky sovy lesnej.. dve boli šedé po otcovi a dve ryšavé po mame :laugh: .. ale to je vec aj potravi.. myšie roky a pod..
pre toto nemám rád termín premnožený.. toto v prírode normalne ani neexistuje.. pokiaľ ekosystém správne funguje takéto veci sa proste nestávajú.. s rastom populície hlodavcov rastie počet odchovaných jedincov dravcov.. a zas naopak.. jedonduchá a úzka korelácia medzi dravcom a korysťou.. to isté platí s biotopmi.. ničením pôvodných biotopov klesá počet jedincov prípadne druh vymyzne.. s rastom vhodných biotopov naopak rastie populácia daného druhu.. jednoduché ako facka..
však mohol by si ma k vám na východ niekedy zavolať.. ja sa rád dôjdem pozrieť.. už dlhé roky mám v merku senné.. tie rybníky.. je to tam riadna divočina čo sa druhovej rozmanitosti a počtov jedincov týka..
01/03/2011 o 20:45 #1588510 point defender je jenom nazev firmy ,tedy jenom 10 point je nazev firmy ….defender = obrance ,defender je nazev kuse ale ,ta se muze jmenovat pristi rok jinak.
Jinak firma 10 Point vyrabi kuse a jasne ma jich nekolik za ty leta …..Tady si kazdy pro spolecnosti vymysli divna jmena jako Yahoo a vime kdo byli Yahooos……
01/03/2011 o 20:46 #15886archer myslel som ze ci uz v jesen ides polovnitvo slahat do zili, aby si bol polovnik s listkom:)
Inac martin mas pravdu, u nas na zapade tiez dravce premnozene, robi to velke skody na uzitkovej malej srstnatej a pernatej..
Ale aj na priek tomu, chvala bohu mame slusne pocty zajacej zveri..01/03/2011 o 20:49 #15887zavolať ,zavolať:laugh: ale kedy? ved sam dobre vieš,že som rad ked tam zavitam ja :laugh: parkrat do roka
01/03/2011 o 21:02 #15888no jasne Evill tak ako hovoríš.. poctivo šlahať polovníctvo a polovnícku zoológiu možno aj kynoloógiu do žily..
a potom už budem len lovec (bacha nie poľovník, podľa vyjadrení istých pánov) však čo iné sú lukostrelci.. jaj zabudol som ešte pytliaci… :laugh:
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.