Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty nátierka

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #45161 Odpovedať
    @kiri

    Jarná nátierka – mňamka úžasná – bryndzová s medvedím cesnakom

    https://www.kamzakrasou.sk/recept-bryndzova-natierka-s-medvedim-cesnakom/21443?position=hs_footer

    Jedna z tých nátierok, ktorá dokonalo chutí počas celého roka. No svoju najlepšiu chuť má na jar, kedy je dostupná čerstvá bryndza priamo zo salašov. Verte nám, nie je nič lepšie ako čerstvá bryndza priamo „od ovečiek“, ktorá má úplne inú vôňu a chuť ako tá bežne dostupná v obchodoch. No pokiaľ sa jedna o bryndzovú nátierku, tak pokojne môžete na jej prípravu použiť bryndzu z obchodu. Ak sa vám nechce pripravovať výdatné raňajky a bohaté švédske stoly, na ktorých by si pochutnali všetci členovia vašej domácnosti, tak ich prekvapte touto nátierkou. Áno, je taká lahodná a chutná, že sa po nej len tak zapráši. Bryndza je sama osebe skvelou probiotickou bombou, takým bielym zlatom a patentom prírody, ktorý sme si akosi privlastnili. Ide o fermentovaný živý ovčí syr, ktorý obsahuje množstvo probiotických baktérií a kvasiniek. Ovčie mlieko obsahuje až 5-násobne väčšie množstvo vitamínu B3, C a D než kravské mlieko. A presne tieto vitamíny sú uchované aj v samotnej bryndzi, ktorá nie je len takou obyčajnou pochúťkou. Má množstvo pozitívnych účinkov a priaznivo ovplyvňuje celý organizmus. Tak neváhajte a pripravte si aj vy bryndzovú nátierku.
    <div class=“clearfix editor block“>
    <h3 id=“block_235325″ class=“admin „>Na nátierku budete potrebovať:</h3>
    </div>
    <div>
    <div class=“space5″></div>
    <div class=“space5″></div>
    </div>
    <div class=“clearfix editor block“>
    <div id=“block_235326″ class=“only_text“ contenteditable=“false“>

    • 200 g bryndze
    • 100 g masla
    • 1 lyžicu červenej papriky
    • 1 cibuľu
    • hrsť medvedieho cesnaku
    • soľ

    Do misky si dáme zmäknuté maslo a bryndzu. Obe ingrediencie poriadne premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku i červenú papriku. Nakoniec dosolíme podľa chuti a pridáme za hrsť nakrájaného medvedieho cesnaku. Celú nátierku poriadne vymiešame a podávame s čerstvým chlebíkom alebo iným pečivom.

    </div>
    </div>

    #47127 Odpovedať
    @kiri

    Osviežujúce – skúste napr. takto dochutiť bryzdzu. Alebo použite TVAROH ako základ – ak nechcete robiť vlastný syr. A ako vás iste napadlo – zmenou zeleniny na panvici dostanete inú chuť nátierky.

    Dnes vám ukážem, ako sa vyrába krémový syr s cuketou.

    Zloženie: Mlieko 1 l (5 šálok) 1/2 ČL soli tekutý prírodný jogurt 2% 300 ml (1,5 šálky) 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku polovica 1 mrkvy olivový olej 1 cuketa Soľ a korenie podľa chuti kôpor

    https://www.youtube.com/watch?v=y7OynnwH_DQ&ab_channel=wiemankocht

     

    #47218 Odpovedať
    @kiri

    Super cuketová pomazánka – ľahká a chutná.

     

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
Odpoveď na: nátierka
Vaše údaje: