Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty spracovanie diviny

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #44681 Odpovedať
    @kiri

    Vážení priatelia, človek sa celý život učí. Mnohé viem, mnohé som sa naučil – začínal som už dávno, teda času bolo – ale ako pozerám zisťujem, že mnohé ma stále vie prekvapiť. Sú veci, ktoré niekto vymyslel – a veľmi dobre. Skrátka – pohol rozumom. Ja vravím, že lenivosť je pohonom vývoja, lebo ak sa niekomu niečo nechce, premýšľa, ako to urobiť – ale ľahšie. A vymyslí nový postup.

    Pri delení diviny pozdĺž chrbtice som sa ako prvé naučil deliť sekerou – ako to robia mäsiari – videl som pri domácej zabíjačke už od 6 rokov, čo si pamätám. Keď som to skúsil prvý raz ja, už som sekerou čosi vedel robiť, už som zopár rokov sekerou robil pri dreve a v lese. Ale kosť a napresno – to je dačo iné. V dobre začiatkov skladacích pílok som skúsil aj s väčšou skladacou pílou. Ide to celkom dobre. Potom som videl takéto delenie s chvostovou pílou ( u kamoša Mareka na východe) – dosť dobré!

    Ale toto je niečo úžasné – bez elektriky, bez batérie, so sekerou – a úplne presne!

    Páni – pozerajte a učte sa – tu niekto naozaj pohol rozumom- a AKO ! Toto som na Slovensku NIKDE nevidel – a veru – ak by to jeden robil, okolie by odkukalo. Je to síce delenie baraniny – ale použiteľné pri všetkom.

    12,40 min – finta na rozseknutie po chrbtici – úplne presne. Stačí zvárací drôt.

    https://www.youtube.com/watch?v=rYc8gnwA1BI
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Обзор баранины, разделка и сортировка мяса</h1>

    #44701 Odpovedať
    @kiri

    Páni, takto nejako vyzerá spracovanie zvera ( nie len lovného, ale aj chovaného) po moslimsky. Myslím však, že to len prebrali od predchodcov, lebo islam je relatívne mladý – r.610 prvé zjavenie Boha Mohamedovi, ale za oficiálny dátum sa pokladá r.622 hidžra). Prvá zásada je – odrezať hlavu. Toto predvádzali islamisti aj pri popravách. Nuž ale – nie je to ani nám celkom neznáme, Kelti už asi 1000 rokov predtým odrezávali a odsekávali hlavy nepriateľov ako dôkaz svojej bojovej zdatnosti. Keď ich bolo veľa, prešli na skalpovanie – to sa ako dôkaz nosilo veliteľovi ľahšie. Anglosasi toto oprášili pri dobýjaní Ameriky a naučili to Indiánov ako dôkaz, ako verne pre nich bojovali. Nuž a – ak ste starší  a pamätáte si, ako babky zabíjali napr. sliepky – tiež išlo o dekapitáciu – zbavenie hlavy.

    Tu si všimnite – teda odrezanie hlavy ako prvé, potom ide o odratie z kože a až ak je koža mimo a ohrozenie zašpinením, či nákazou na koži – otvára sa brušná dutina. Dôvodom je, že v púštnych podmienkach pri vysokých teplotách je hygiena ešte dôležitejšia, ako pri našich teplotách. Tak či tak, je vhodné toto poznať najmä pri letných poľovačkách v horúcich dňoch a veľmi teplých nociach.
    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Нож НР-358 в работе. Тест ножа из стали VANADIS 10</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=EXVo6u1DKtg

     

    #44727 Odpovedať
    @kiri

    Čerstvá zvěřina je výrazně tužší než například čerstvé hovězí. „Je to hlavně kvůli jejímu vyššímu prokrvení,“ vysvětluje Jan Punčochář, „pokud ji ale necháme pár dní vyzrát či takzvaně vystařit, maso zkřehne, ztuhlost odezní a naopak vystoupí ta příjemná zvěřinová chuť,“

    …náchylnost zvěřiny k vysušení. „To samozřejmě souvisí s tím, že hodně běhá – obsahuje zkrátka relativně málo tuku.“

    Dříve se doporučovalo nakládat maso do takzvaného mořidla z octa, zeleniny a koření. Jan Punčochář radí ocet vynechat a sáhnout raději po víně, které je k masu šetrnější. Pochází-li maso ze staršího kusu, jeho chuti i křehkosti to může pomoci – a nálev se zeleninou je následně možné použít například na omáčku.

    https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/zverinu-sezenete-vsude-jak-na-ni-poradi-jan-puncochar.A191209_094247_dobra-chut_ape

     

    #44773 Odpovedať
    @kiri

    <h1 class=“title style-scope ytd-video-primary-info-renderer“>Рубщик 80 уровня</h1>
    https://www.youtube.com/watch?v=5ns7OodtUzc

     

    #46195 Odpovedať
    @kiri

    Nie že by toto bolo úplne bežné, ale ak sa vraj oteplí – možno budú behať namiesto divých moriakov….aha?…tuším aj tí tu už nebehajú – zožrali ich – tak možno ako dropi – tí sú aspoň pri Rovinke – ale – mnohí už boli loviť mimo a toto vraj nie je také drahé…Ale – je to rozhodne – chlapi – kua zaujímavé videjko. Ale kua…a nehovorte, že ste také voľačo už videli…

    GRILOVANÝ PŠTROS. Pštrosie mäso na drevenom uhlí

     

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
Odpoveď na: spracovanie diviny
Vaše údaje: