Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Králik divý na cesnaku

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #2675
      @volodo

      Králik divý na cesnaku

      1 kg králika, 100 g slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masti, 2 cibule, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 1 lyžičku hladkej múky, 4 dl hovädzieho vývaru.

      Očistený, umytý, osušený a odblanený chrbát a stehná sa prešpikujú polovičným množstvom slaniny, nakrájanej na prúžky. Prešpikované mäso sa potrie cesnakom rozotretým so soľou a nechá odležať. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa opraží dozlata na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky, pridá sa korenie, vloží mäso, mierne podleje vývarom a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou. Upečené mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, opraží a zaleje vývarom, zamieša a povarí, kým sa tuk neoddeľuje od šťavy. Šťava sa neprecedí. Pri podávaní sa na tanier kladie rez zo stehna a chrbta a podlieva sa šťavou. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, zeleninové šaláty.

      Veľa receptov najdete aj na:
      http://www.receptar.sk/index.php?ID=17&SubID=4

    Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
    • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.