Úvodná stránka Diskusné Fóra INÉ Recepty Pytliacka polievka.

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #2072
      @mirkaa80

      Pytliacka polievka.

      Suroviny:
      500g orez z diviaka,po 100g z čerstvej mrkvy,petržlenu,kalerábu,2ks očistená cibuľa,100ml olej/alebo 100g masť/150g očisteného zeleru,100g fazuľky mrazená /struky/50g hrášok mrazený,4ks bobkový list,10ks celé čierne korenie a nové korenie,feferóny podľa chuti,250ml smotana na šlahanie/33%/300ml fajné červené víno,30g paradajkového pretlaku,10g sladká paprika mletá,2PL múka hladká,0,2cl sójová omáčka,korenie-DIVINA,voda

      Postup:
      Položíme hrniec na plyn,alebo elektrickú platňu do ktorého postupne pridávame následovné ingrediencie: olej-zohrejeme, bobkové listy,nové a čierne korenie aj cibuľu-pokrájanú na drobno-opečieme do zlatista, na rezance nakrájanú všetku koreňovú zeleninu /mrkva,petržlen,zeler,kareláb/-opečieme, na rezance nakrájané mäso z diviaka- opečieme, paradajkový pretlak-opečieme, mrazené fazuľkové struky, feferóny, mletá červená paprika-sladká-len nasypeme,zamiešame a hneď zalejeme vímom a vodou/aby nám paprika nezhorkla/ sójová omáčka Zalievame toľko vodou,aby toho v hrnci bolo všetkého 3,5l Necháme povariť,kým nieje mäkké mäso. Ked je mäso mäkké pokračujeme vo varení. Do nádobky dáme vodu/200ml/ smotanu/100ml/a zamiešame múku /nie naopak,aby sa nespravili nrudky/ Za stáleho miešania,cez sitko prilievame rozrobenú zátrepku a varíme za občasného miešania/aby neprihorela/.Pridáme 1/2 balíka korenia DIVINA. Nádobku opláchneme a z ostaléj smotany v nej ušlaháme šlahačku. Polievku dochutíme- soľ,vegeta a polievkové korenie-maggy /primerane/ Naberieme do taniera,alebo misky -dozdobíme kopčekom šlahačky,ktorú posypeme nasekanými feferónkami bez jadierok a čerstvou petržlenovou vňatou. Pytliacka polievka je hustejšej konzistencie s vônou zeleniny a divočiny.

      Dobrú chuť.

    Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
    • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.