• Toto téma obsahuje 60 odpovedí, 15 hlasov, a bola naposledny upravená 19.10.2009/20:24 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 61 )
  • Autor
      @polovnik5

Dobry den,
      chcel by som sa spytat na to plnenie CO2 z hasicaku.Ako sa to vlastne robi? a co k tomu treba? cital som tu o ventile a aj o tom ze by som mal na QB 78 deluxe (lebo na to to chcem) odsrobovat uzaver ktorym sa zasrobuva zasobnik
      ked su dnu bombicky ze tam mam ten ventil nasrobovat.a co dalej je tu pisane o nejakych haidckach…v CO2 som totizto novy QB mam len 2 tyzden a skor sa vyznam do pruzinoviek ako do CO2 a to najma tato kapitola o hasicaku.
      dakujem za odpovede.

@jerem555

Ahoj polovník, skús si pozrieť môj dlhý príspevok vo fóre o CO2 zbraniach https://www.horar.sk/index.php/diskusneforum?func=view&catid=49&id=9229&limit=15&start=60

je to tretí príspevok odspodu. Písla som síce o inej bambitke, ale mechanizmus plnenia je úpne rovnaký…

A pozri aj čo ostatné tam píšeme ďalej. Isto nájdeš odpovede na svoje otázky. Ak nie, napíš to do toho vlákna.

@polovnik5

No takze je to velmi dobre tam rozpisane ale: ak spravne chapem tak tam okrem toho ze na namontujem prepustaci ventil treba nejake veci este a uplne som nepochopil….ked na ten ventil nasrobujes hadicku z hasicaku tak dnu v zbrani musis mat este kartusu ci kyvetu?????a potom sa to da este niekedy dat na co2 bombicky?????zrejme ano..a k tomu hasicaku ked dojde v nom CO2 ze vraj ho naplnia hasici za neviem kolko dakde som to cital….a este ked budem mat hadicku na ventile CO2 prejde sam ci musim nieco s tym hasicakom spravit lebo nechcem aby mi tam zacal striekat:laugh: som v CO2 veciach novy a neviem co ako 🙁 tak ma hned nezmazte 😆

@fogas11

hadicu tam nemozes mat lebo na nu nenamontujes ten ventil

@jerem555

POlovnik, Ty si to necítal celé… alebo som to ja tak blbo napísal:dry:

No ešte raz. Ak budeš plniť z hasičáku, rozumej, CO2 nebudeš ládovať do pušky z malých 12 či koľko gramových bombičiek, ale inak, nemusíš do tej „trubky“ na QB-čku kam normálne strkáš bombičky vkladať nič. Tá „trubku“ vlastne naplníš CO2-kou. Ako to spraviť?

Hm, na to Ti poslúži plniaci ventil + redukcia z drulova a nejaká tá kyveta.
              Kyveta = veľká, opakovane plnitelná „bombička“ až na 200g CO2. Tú by si do tej „trubky“ na QB-čku len tak ľahko nevopchal:) plniaci ventil si nasrobuješ na hasičák.Hadišku z dasičáku je samozrejme pred tým potrebné dať preč. Tento plniaci ventil je vlastne redukcia, ktorá Ti umožní prišrobovať na hasičák kyvetu a naplniť ju. Kyveta slúži na transport CO2 do vzduchovky(plnenie kyvety je dobre popísané na gunshop.cz). Na tú „trubku“ na QB-čku našrobuješ redukciu z drulova. Tá Ti zas umožní na vzdušu prišrobovať kyvetu s CO2 a buď ju tam necháš naštobovanú, alebo ju tam len chvíľu necháš aby CO2 prešlo do tej „trubky“ a kyvetu dáš preč. Teá redukcia je vlastne jednocestný ventil, tak ti CO2 z tej „trubky“ nevyfúčí. samozrejme sú aj iné možnosti plnenia, napr. primontovaný hasičák – tam by si si len musel nejako doriešiť primontovanie konca hadiece na QB-čku, teda znova nejakú atipickú redukciu…
              A samozrejme, tá zmena na ktorú sa pítaš je reverzibilná, kedykoľvek sa dá vrátiť k bombičkám. Len načo by si to robil…

@polovnik5

No dakujem za detailnu odpoved.skusim to teda ale by som este chcel mat jasno v tomto poslednom: na tu trubku namontujem toto: http://www.afg.sk/obchod/vzduchovky-prislusenstvo/redukcia-na-qb78/ a ta kyveta je vlastne velka bombicka ktora sa da opakovane plnit??a na tu redukciu namontujem tu velku CO2 bombicku (kyvetu) a pockam kym sa naplni alebo to naham tam a zoberiem vtedy ked potrebujem naplnit.este precitam to plnenie kyvety z hasicaku a potom som pochopil.a ked sa vyprazdni ten hasicak tak mozem ho dat dakde naplnit?a na kolko asi ten hasicak vydrzi?(vystrelov).a ta kyveta sa okrem drulova neda nikde zohnat? dakujem pekne.

@polovnik5

ta kyveta je vlastne toto: http://www.paintballshop.cz/zbozi/9581-4oz-co2-cartridge celkom zaujimavy CO2 shop ale je zamerany na paintball ale mozno by sa tie CO2 dali pouzit AJ na vzduchovky.bohvie ci je tam niektora bombicka plnitelna.

@cervikpo

To čo si poslal je jednorazova 88g bombička, takže na QB nie. Inak všetky ostatné tanky na tej stránke sa dajú plniť. Bohužiaľ najmenšia má priemer 5,2 cm a teda pod qb ju nedáš. Ďalšia vec, načo kupovať tank za X euro, keď kyveta je oveľa lacnejšia. Nekomplikuj si to zbytočne, lebo sa z toho zblázniš. (spústa možností plnenia) :S :laugh:

@polovnik5

jaj tak nic.som ja ale hlupak. no ale neviem kde sa da ta kyveta dostat ci v polovnictve alebo mam ist neviem kam a ako to vyzera ci je to ako normalna bombicka len vacsie neviem.

@cervikpo

http://www.pgp.mysteria.cz/plneni_CO2/plneni_CO2_lahvi-kyvety.htm
                        ale zohnať si ju musíš už sám,v tom ti neporadím.

@jerem555

Ja som skúšal kúpiť na slovensku nové (nepočítam Aukro) a nič som nenašiel, tak najbližšie je fakt Drulov. Kyvetu na CO2 v polovníctve nekúpiš…:) A áno, redukcia je to, na čo si napísal ten link. Nikomu neradím, kde kupovať, ale Drulov Ti to vie poslať nakomplet všetko, vrátene kyviet…

hasičák, tak ten ti naplnia tam, kde ich predávajú, alebo robia ich údržbu, alebo predávajú technické plyny.
                          neboj, naplnia to za pár eur a máš na polroka pokoj;)

@peterm

Dnes som volal. Total novy 6kg hasicak stoji cca 1000 Skk a plnenie 300-350 Skk. Drolov zasielaju kyvetu skoro na pockanie. Aspon jedna zlata pani mi pondelok povedala ze najpozdejsie utorok zasle. Bedem referiovat kedy dojde. Inak je velka sanca ze uvedena kyveta je vlastne vnutorna kyveta z praskoveho hasicaku. Ak dojde pojdem za poziarnym technikom a pozre sa na to.

@polovnik5

No tak teraz som bol na Gunshope ale o plneni kyvety som sa velmi nedosital no co uz je tam riadny neporiadok v tych temach a kazda tema ma dost stran ale aj tak som nic nepostrehol:(

@peterm

Ja som precital cely, ale realne sa zacina pisat o tom od tejto strany:
                                http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=1666&postdays=0&postorder=asc&start=345

NA zaklad toho som zavolal do Drulovu a objednal tovar. Teraz cakam.

@polovnik5

A este by som potreboval vediet ze : pocul som ze na hasicaky su 2 normy stara a nova a z Drulovu zasielaju plniace ventily na novu ci staru normu???lebo som sa trochu pohrabal v garazi a nasiel som 3 kg CO2 flasu ale este so socializmu:laugh: alebo zhodou okolnosti byvam v dedine 2 km od vacsieho mesta a hned o 4 domy dalej ma chlapik pred vchodom vylozenych asi 30 CO2 flias a predava ich dnes uz ich bolo len 10 a 30 pred mesiacom a zrejme je to nejaky technik lebo ma vseljake a asi doplna aj CO2 do flias ..a ta kyveta mi bude pasovat na tu redukciu na QB 78 ci nie????

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 61 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.