Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím.
Suroviny:
8 rezňov so srnčieho chrbta po 70 g a 2 cm hrubých, 4 borievkové bobuľky, 1/2 bobkového listu, 4 lyžice oleja, 2 kiwi, 2-5cl koňaku, štipka škorice a cukru, 150 g kyslej smotany, 1/8 l šťavy z pečeného mäsa, 5 lyžíc brusníc, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice masla,červené víno,soľ a korenie
Postup:
Borievky a bobkový list dôkladne rozdrvíme, zmiešame s olejom a mäso tým potrieme. Prikryté dáme na 6 hodín marinovať. Kiwi ošúpeme, nakrájame na plátky, poprášime škoricou a cukrom, pokvapkáme koňakom a prikryjeme. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s mäsovým vývarom, múkou a 1 lyžicou brusníc. Zoškrabeme korenie s rezňov, olej precedíme, na panvici ho poriadne rozpálime. Rezne opečieme do hneda,oflambujeme koňakom, položíme na horúci podnos. Obložíme kúskami masla, posolíme, okoreníme a prikryjeme. Rozmiešanú smotanu nalejeme na panvicu,pridáme červené víno a miešame, kým šťava pekne nezhustne. Pridáme k rezňom, dochutíme. Servírujeme po ozdobení kiwi a brusnicami.