Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Bez zbrojného preukazu hammerli hunter force 900

• Toto téma obsahuje 335 odpovedí, 34 hlasov, a bola naposledny upravená 26.12.2017/14:12 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 181 až 195 (z celkového počtu 336 )
  • Autor
      @risopepi

Neviem, prečo si to berieš na seba, nič také som nenapísal, takže môžeme to aj ukončiť, lebo je to už veľmi OFF !

@petrex

risopepi napísal:

Nechcem ja nikomu kaziť zábavu, len som poznamenal, že toto vlákno celkom prejde do smeru dokazovania sily, ale je to len môj osobný názor, aj keď primitívny.

ja len ze tu som cital nieco o nejakom dokazovani 😉

@tomcat

petrex:
          cisto teoreticky ked uz porovnavas tie dve vzduchovky, tak treba aby aj podmienky pouzitia/nabijania boli totozne…
          takze ja vidim ze Hamerli je silnejsia… a to niekolkonasobne…
          natiahnuta bola raz tak to porovnaj s tou sharpskou ked je natiahnuta len raz… 😀
          co chcem povedat, porovnavas neporovnatelne, presne ako to tu bolo spomenute, kazda z nich je ina kategoria… uz v skole nas ucili ze hrusky a jablka sa neporovnavaju 😀
          myslim ze v tvojom pripade by bolo adekvatne porovnanie s nejakym pumpovacim crossmanom

@petrex

porovnavam to co mam doma!!!ked budem mat Crosmana 392 alebo 397 porovnam kludne,ak chces tak mi ho teda kup a ja ti spravim radost aby si nemlel jablka s hruskami dokola,,,myslim ze stale niekto nedokaze pochopit ze porovnavanm len to co mam k dispozicii doma,neviem naco sa k tomu nejak vyjadrujete ked vas to nezaujma tak na to nereagujte,tiez nereagujem na prispevky ktore si myslim ze su o nicom

@tomcat

Asi preto, ze to tvoje porovnanie je skreslujuce.
              Nedodrzal si zaklady kazdeho experimentu, aby boli podmienky pre porovnavanie rovnake…
              To porovnanie medzi Hamerli a Sharpkou by bolo objektivne keby pocet pumpnuti a teda natlakovaniu stlaceneho vzducho bol totozny s objemom vzduchoveho valca Hamerli… skratka aby boli rovnake objemy vzduchu… vtedy sa moze spravit porovnanie a ukaze sa aku energiu vyvinie pruzina a aky stlaceny vzduch.
              Cize minimum co mozes spravit je to, ze zistis aky velky objem zasobnika na stlaceny vzduch ta Sharpka ma… a potom uz len doplnit aky tlak vzduchu pri 1,2 a viac pumpnutiach. Nic viac. Z toho si uz kazdy dokaze odvodit ze napriklad pri 5 pumpnutiach sa objemy vzduchu vyrovnaju a v tom momente su vykony tychto 2 vzduchovky porovnatelne.
              Kazdopadne tieto nezmyselne porovnania si nacal ty, tak by si mal myslim pre korektnostprijat aj vyhrady ludi okolo aby sa ten tvoj pokus nejako priblizil
              A nie pred tym utekat 😀
              To, ze sa k tomu vyjadrujeme znamena prave ze nas to zaujima, inak by sme vsetko co pises odignorovali. Takze nebud z toho podrazdeny, nam (teda momentalne mozem hovorit len za seba) ide fakt o hodnoverne porovnanie, ktore ma aj vypovedaciu hodnotu… takze neber to v zlom, nik ta nechce napadat. Ide fakt len o to, aby to porovnanie bolo objektivne a teda pre kazdeho z nas prinosne.

@petrex

mna zaujmalo porovnanie toho co vlastnim a to som spravil,viac to rozvadzat ani skumat nebudem

@icozv

Tak tu je naša už dokončená „strelnica“ na opustenej kolaji
                  http://www.youtube.com/watch?v=Adnx3cXg0qY
                  Kto má chuť, kludne sa môže pridať,
                  cez ICQ dohodneme termín a čas.
                  Všetci ste pozvaný;)

@tomcat

Tak to vyzera az prilis dobre, idealne miesto ake ja hladam marne uz nejaky ten cas. Chranene pred ocami zvedavcov aj vetrom.
                    Len jedna dodatocna otazocka, ako to mate poriesene s rozstrielanym sklom? Dufam ze ho tam nenehavate na zemi…

@myrolm

ICOZV: ta strelnica je naozaj pekny kusok, vyborne vymyslene. dalo by sa tam niekedy prist si zastrielat???

OSTATNI: ja si prave naopak nemyslim ze sme off topic, stale sa bavime o Hammerli a jej sile ci uz pred alebo po tuningu, to je v podstate jedno, a „porovnavame ju“. To ze sa debata rozvinula je len dobre, ved na to toto forum v podstate je aj urcene.

uplne suhlasim s Pistom a Tomcat-om a priznam sa ze ma dost prekvapilo Petrex, ako podrazdene reagujes na prispevky, resp. konstruktivnu kritiku. ja som sa vobec nechcel nijako hadat o tom ktora je silnejsia a ktora nie, ani proti tomu nic nemam (ba dokonca ma to ani nezaujima kedze ja som so svojou spokojny), pretoze viem ze sa iste najde niekolko silnejsich. jedine o co ide mne je to, ze diskutujem s ludmi, ktori maju rovnake zaujmy a vymienam si skusenosti a pod. to ze niekedy odpovedam na prispevok, ktory ma zaujme je podla mna normalne.

ja som len vyjadril svoj nazor na vec, to ze ta to podrazdilo ma mrzi, uz do toho radsej nebudem vrtat 🙂 lebo naozaj skoncime pri tom „kto dalej dopluje“

@petrex

zaujmave ale mna to vobec nerozculuje,to co ma zaujmalo som odskusal a svoje poznatky som sem napisal,nech si pise k tomu kto chce co chce,preto je to tu 😛

@jerem555

Tak je všetko fajn a ja sa musím podeliť o jednu skúsenosť s hammerli. Som zistil, že to kónické tesnenie mám natrhnuté v tom širšom priemere:(

len neviem, či až tak, že to má vplyv na výkon, alebo je to len vizuálna chyba…

EDIT:

Hm, tak prasknuté to nie je – panika ma zmiatla. Bola to nejaká mastná ….tina a vizeralo to ako natrhnuté. Uff:woohoo:

@jerem555

jerem555 napísal:

Chcali, to chce kľudB).

Miro:
                            Súhlasím s Tebou, že Sharpka a Hammerli sa v ….

teda to oslovenie mi nejako ušlo, :blush:
                            Malo to znieť:

Chalani, to chce kľudB) .

Sorry:silly:

@myrolm

jerem555 napísal:

Tak je všetko fajn a ja sa musím podeliť o jednu skúsenosť s hammerli. Som zistil, že to kónické tesnenie mám natrhnuté v tom širšom priemere:(

len neviem, či až tak, že to má vplyv na výkon, alebo je to len vizuálna chyba…

EDIT:

Hm, tak prasknuté to nie je – panika ma zmiatla. Bola to nejaká mastná ….tina a vizeralo to ako natrhnuté. Uff:woohoo:

ak to bola ciarka oleja, tak to vyzera tak ze mas ryhu vo valci 🙁 alebo je tam nejaka smietka. teoreticky to mozes ignorovat, ono si to po case „sadne“.

@thomas32

No pekne ico ZV to mi pripomina ze aj my tu mame staru opustenu kolaj ktora vedie rovno do bohuzial este fungujucej fabriky…ale dala by sa tam spravit tak strelnica.. zavesim si terc na ich branu a budem strielat:lol: alebo mam na vyber este druhy a nastastie uz opusteny zavod len je dalej odo mna a cesta na bicykli cca 15 min. peso asi 30 min.no ale nieco uz skusim urobit aj ja…
                                2petrex No to je zaujimave porovnavat Hamerli s puskou ktora ma asi vacsi zasobnik vzduchu alebo ty davas tolko pump do toho ze sa mozno cudovat ze ti ten stlaceny vzduch neroztrhne zasobnik..no ale OK

@myrolm

ja už pomaly strácam prehľad, koľko ludí tu má vlastne Hämmerli HF 900? 🙂 alebo ešte lepšie, o koľkých viete?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 181 až 195 (z celkového počtu 336 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.