Úvodná stránka › Diskusné Fóra › Z B R A N E › Bez zbrojného preukazu › hammerli hunter force 900
- Toto téma obsahuje 335 odpovedí, 34 hlasov, a bola naposledny upravená 26.12.2017/14:12 od .
-
AutorPríspevky
-
30/06/2009 o 16:13 #11659
pri 23j pouzivat optiku mozes ale nepouzivaj diabolo ale broky -oplati sa prerobit hlaven z 4,5/5,5.klesne rychlost na300.
30/06/2009 o 20:53 #11660stale nejako nechapem vyznam vzduchovky o vykone 23J
1. nedovolene ozbrojovanie ak ju oficialne nezlegalizujes
2. polovat s tym nesmies aj keby si bol polovnik
3. na strielanie do terca je to zbytocne
4. strielat s tym mozes len na strelnici
5. este by sa nejaky dovod preco nie urcite nasiel…jedine kvoli comu sa to oplati je balisticka krivka pri 5,5mm
celkovo s vecsim kalibrom dosiahnes lahsie vyssi vykon, ved uz len z porovnanie ze pri 4,5mm je 16J pri 235m/s pri vahe diabolky 0,54g, pri 5,5mm na to staci cca 180m/s a vahe dabolky cca 1g (5,5mm nemam tak su to len cisla precitane na internete)… lepsie vyuzitie vzduchu, ale prerabat kvoli tomu 4,5 na 5,5mm? sak za tu cenu mam nove HW97… nehovoriac o starostiach so zhananim hlavne, jej montaz, prisposobovanie… skratka tento napad s prerobenim je s prepacenim hlupost01/07/2009 o 15:24 #11661bodka!
01/07/2009 o 22:33 #11662Tomcat, teraz musím s tebou úplne súhlasiť, vo všetkom máš pravdu. Chlapci porušovať zákon sa neoplatí a vzduchovka s takým výkonom je úplne zbytočná, čím vyšší výkon tým väčší dopredný ráz, horšia presnosť. Náhodou vám strela uletí mimo a zasiahnete niekoho a hned je nešťastie a prúser ako hrom.
A porušujete tým zákon, výroba a úprava zbraní, nedovolené ozbrojovanie.
A ďalšia vec, prerábať vzduchovku s pevnou hlavnou je dosť technicky náročném nieje to také jednoduché. Pri lámačkách je to jednoduchšie ale aj to v tom prípade ak sa daný typ vyrába aj v 5,5. A v dnešnej dobe je problém zohnať hlaven v kalibri 5,5, väčšina predajcov ich nepredáva z dôvodu možného zneužitia na iné účely. Mohlo by sa vám stať, že by ste si zbytočne pokazili vzduchovku> Celý systém vzduchovky s pevnou hlavnou je zložitejší a neviem si predstaviť akoby ste niekde doma s pilkou na železo, vrtačkou a zvaračkou len tak na kolene prerabali vzduchovku, na to treba odborníka.A pri 23J by to lietalo rýchlosťou 210 m/s.
01/07/2009 o 22:44 #11663Pridám grah z Chairgunu, dufam, že bude tam aspon niečo vidieť. Ba x osi je vzdialenosť v metroch a na Y pokles strely a pre porovnanie je tam cal. 5,5 a cal. 4,5 a na grafe su farebne rozlíšené, tak hadam s toho niečo vyčítate.
02/07/2009 o 15:59 #11665Ahojte, tento týždeň som sa stal majiteľom tejto super vzduchovky. Konečne som našiel nejaké forum,
po prečítaní som rád že som sa rozhodol práve pre nu.
Kupil som ju z http://www.colosus.cz.
Ešte ju musím poriadne nastrelit,
na aké vzdialenosti s nou bez problémov strielate?
s bratom by sme si chceli spravit sniper sutaž a nevieme do akej vzdialenosti je dostrel a a samozrejme velkosť terca k danej vzdialenosti.
Chceli by sme to ale ako sniper, takže terč by mala bit postava cloveka, len nevieme napríklad na 50m aka by mala bit velkost postavy aby to bolo OK.
Vedel by to niekto prerátat?PS: ten graf sa nedá dat sem väčší?
03/07/2009 o 06:16 #11671vitak medzi stastnymi majitelmi 🙂 pokial ju mas dobre nastrelenu tak kludne strielaj 30 – 50 m na terc klasicky vzduchovkovy co dostanes kupit vsade.
03/07/2009 o 17:10 #11672no žial nedá sa dať už väčší obrázok, poradte kde sa to dá uložiť a potom sem dam len odkaz, aby ste si ten graf mohli pozrieť lepšie
06/07/2009 o 00:21 #11680Tak niečo zo soboty:
http://s201.photobucket.com/albums/aa309/ivcok2/Strelba/?action=view¤t=Hammerli90050m.flv
nás viac bavia nie klasické terče;)06/07/2009 o 13:14 #11685ja som sa tak dlho divil, ako moze niekto tak presne strielat na taku dialku.
ja som s mojej hammerli este po leziacky nestrielal
q8-D
iba raz po sediacky, a to sa mi podarilo take sedmicky triafat asi na 25m (klasicky osa terc velky tusim 13 cm – bez optiky).
ale tolko sa mi podarilo aj po stojacky, cize az taky rozdiel tam nebol.
(podarilo= priemer)nevedel som ze nozicky sa daju bachnut aj na HHF kedze sa nabija zospodu.
:/optiku mienim pouzivat, az ked sa naucim poriadne strielat bez nej…
q8-)06/07/2009 o 13:26 #11686C´haloši, len neviem´, či ten bipod na hlavni je to pravé….
06/07/2009 o 13:41 #11687ten bipod nieje samozrejme origo, to dostal brat k Hatsanovi aj ked ten ma tiež so sponým nátahom.
Ale ako opora postačuje, aj ked ho treba vždy zložiť pri nabíjaní.
No zatial som nenašiel nič origo na spodný nátah.06/07/2009 o 16:09 #11688zaujimalo by ma preco niesu podla teba dobre nozicky na hlavni?
06/07/2009 o 17:55 #11689Také tie veci ako kmitanie hlavne sú podľa mňa zanedbatelné, ale isto sú prítomné pri strelbe. Bipod na hlaven najmä kôli tomu, že skoro celé železo máš položené na pažbe a keď dáš bipod na koniec hlavne a zamieriš, zákonite sa vyvíja tlak na hlaveň a dôjde ku zdvihu hlavne. A je jasné, že pri kazdom mierení sa vytvorí iný tlak = iný zdvih, iný zásah.
06/07/2009 o 19:03 #11694Nazdar páni.
Ja som si túto 900vku nadelil ešte začiatkom minulého roka a tiež z obavami, lebo mi bolo jasné, že za tú cenu sa to v európe nedá vyrobiť a zarobiť.
Bol som ale milo prekvapený hlavne čo sa týka železa.:woohoo:
To drevo za veľa nestojí, ale je to celkom v poho.
Po rôznych procesoch bádania a hľadania limitov tejto vzduchovky som si urobil taký hrubý obraz.
Ak sa dobre nastaví a premaže (to čo sa mazať má), podoťahuje a pod. dokáže byť toto „čínske železo“ nechutne presné a dokonca aj celkom stabilné po cca 500 strelách od novoty.
Výsledok: rozptyl na 42metrov cca 8-10mm (nemám k dispozícii dlhšiu halu)chcel som byť totiž aspoň čo sa týka poveternostných vplyvov objektívny čo najviac.
Musím ale povedať, že viac ako bipod na hlavni bude podstatne viac vplývať na presnosť výber vhodného streliva, kde najlepšiu presnosť dosahovalo RWS-TS10 kalibrované, aspoň z toho čo som testoval.
Nakoniec sa dajú ešte odstrániť jednoducho a bez úprav dve brzdy výkonu a potom je z nej naozaj celkom silná a presná mrcha.:kiss:
Za tie prachy som zatiaľ presnejšie nenašiel.
Pozor! útejšie postavy strelcov sa po hodine narábania s ňou budú cítiť ako po práci s pneumatickou zbíjačkou.
Má totiž aj s optikou 5Kg:laugh: -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.