Úvodná stránka Diskusné Fóra Z B R A N E Bez zbrojného preukazu kaliber ,177 a ,22 porovnanie …

• Toto téma obsahuje 109 odpovedí, 14 hlasov, a bola naposledny upravená 27.03.2009/12:57 od .
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 46 až 60 (z celkového počtu 110 )
  • Autor
      @z3l3nac

Caco uz zacinam zavidiet tvojej strelbe,budem musiet urcite poriesit lepsiu zbran.Alebo sa zastrielat lebo uz to nie je ako kedysi diabolku diabolkou na 10m 🙁 Ved uvidim,ale urcite kal 4,5 pri Co2 moc vykonu nevylepsim ale ta presnot by mala byt krasna do tych 30m(co som sa docital)

@caco

z3l3nac napísal: ale urcite kal 4,5 pri Co2 moc vykonu nevylepsim ale ta presnot by mala byt krasna do tych 30m(co som sa docital)

Pozor pozor možno to nie je celkom pravda!! Pár dní dozadu som počul že napr. 850-tka Umarex sa údajne dá doladiť že to lieta až 300m/s!!! A to je iná káva.

@zaho

caco len ci aj ty sam tomu veris ze sa to da? Tych 300 m/s.

@caco

Ako som napísal počul som to že to tvrdil jeden puškár. Či je to pravda to neriešim lebo nemám Co2. Ale jeden známy čo má možno bude laborovať s tým výkonom (možno spolu s tým puškárom) a ak sa mu to podarí určite sa s tým pochvály.

@fogas11

da sa vsetko poznam z vlastnej skusenosti 🙂 treba len predstavivost a trochu rozumu

@tomcat

teoreticky sa to da dosiahnut, vsetko co je treba je vyssi tlak CO2 ako je normalne… a to dosiahnes len zvysenim teploty… cize cisto teoreticky nejaku ohrevnu spiralu okolo zasobniku CO2…

@fogas11

🙂 a budes mat vzduchovku na dialkove ovladanie 🙂 s kablom 🙂 chcelo by to dat na ventil nejaky manometer a kontrolovat tak tlak a bolo by lepsie keby sa dala dostat dovnutra ta spirala predsa len dlhsie to trva pokial prejde ta teplota cez ten kov a este by sa mohlo stat ze by sa niekto popalil alebo by to v plastovej verzii pazby mohlo roztavit pazbu

@tomcat

tak to zohrievanie by zaroven vyriesilo problemy strelby v zime
                    len to uz musi menit aj dalsie komponenty, napr. biciu pruzinku aby pretlacil tlak…
                    inak toto sme uz riadne offtopic , mali by sme sa presunut do tuningu CO2 ak chceme v tejto debate pokracovat

@caco

Späť k tým kalibrom. Ja som si kúpil 5.5 z dôvodu likvidácie tých smradlavých potkanov, ktorý sa mi permanentne motali po dvore, ale hlavne pri papagájoch a to nemôžem riskovať, že sa niektorému niečo stane (ja neviem napr. nejaká nákaza alebo sa v noci vyplaší a poobtĺka sa o steny :blink:) to by ma asi hneď vystrelo. A skúste si typnúť čo sa stalo po zakúpení pušky? Ako mávnutím čarovného prútika potkany zmizli. Alebo variant č.2 vedia sa lepšie maskovať :woohoo: . V každom prípade, keďže teraz strielam len na terče, mi moja drahá polovička nadáva, že tie potkany bola len dobre premyslená finta aby som si mohol kúpiť drahú pušku :laugh: :laugh: :laugh: . Ja som jej totižto maximálne fundovane vysvetlil, že taký potkan to je vám sviňa najväčšieho kalibru a naňho klasická vzduchovka nestačí B) .
                      No a porovnanie kalibrov? Všetci sme na gunshope už prečítali hafo príspevkov od niektorých prispievatelov o strelbe na 30m -50m a dokonca až na 100m a to jak 4.5-kou tak isto aj 5.5-kou s takmer identickým výsledkom.Takže čo sa mňa týka, s dobrou vzduchovkou a nastavenou optikou je to jedno aký je kaliber. Samozrejme pri rovnakom výkone a to 15 J 4.5 letí podstatne rýchlejšie ako 5.5. Ale to že diabolku pekne vidím v optike ako letí do ciela mi vôbec nevadí 😆 (a navyše sa aj tak chystám na maličkú úpravičku – psssssst toto nehovorte nikomu a hlavne neriešte 15 J B) ).Takže preto 5.5.
                      Kua nejak som sa rozkecal.

@dodino147

ono je dost problematicke zabijat potkanov v noci…potrebujes baterku a nie vsetke potkany zostanu stat ked na nich zasvietis,… nedavno som zastrelil jedneho, ktory zozstal pri rozsvieteni stat na mieste, no mali sme jedneho v sope na ktoreho som nemal sancu…tak som tam dal lepidlo a boloB)
                        osvedcila sa mi taktika statia na mieste, potkan vystrci hlavu z diery a sinksalabim ho
                        naidealnejsie by bolo nocne videnie, ale to je uz luxus…

@fogas11

staci vraj len UV svetlo ktore potkan nevidi a to nieje az take drahe

@dodino147

daj link nejaky

@zaho

Pani len by ste potrebovali riadna silne UV svetlo a podla mna by si toho potkana ani nevidel kedze ja dost tmavy a uv lampa len zvirazni blede a kriklave farby alebo ako ich nazvat.

@fogas11

http://www.hdtsk.sk/index.php
                                neda sa mi dat konkretny link na boku si das zdroje svetla UV trubice a tam to mas myslim ze za cenu okolo 8 €to nieje zle ked zoberies do uvahy zivotnost a zabavu pri love 🙂
                                Tu by malo byt viac firim len sa treba pokutrat

@tomcat

ono by to chcelo dobre poznat biologiu potkana, na gunshope niekto spominal ze by stacilo obycajne cervene svetlo, vraj potkany vlnovu dlzku cerveneho svetla neregistruju…
                                  dokonca som videl lovecke kity, ktore pozostavaly prave z lampy upevnitelnej na pusku, obycajne svetlo, ale sucastou bol prave cerveny filter ktory sa dal pripevnit …
                                  ako sa hovori, ked chces vyhrat nad nepriatelom, musis ho spoznat 😀 cize treba sa skusit poobzerat za informaciou ako je to s videnim potkana…

edit:
                                  tak som sa poobzeral a nie je to take jednoduche, v podstate ta necitlivost na UV svetlo a cervenu je mytus…
                                  http://www.mackrat.wz.cz/smysly.htm
                                  http://www.squeek-rat.info/index.php?id=10
                                  http://www.ratbehavior.org/

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 46 až 60 (z celkového počtu 110 )
                                • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.